Acteerworkshop

Om kennis te maken met acteren biedt Toneelhuis Amsterdam een acteerworkshop op hoog niveau aan. Naast deze workshops bieden zij namelijk ook een vooropleiding aan die toneeltalent warm maakt voor de HBO-Toneelscholen in Nederland. Het is namelijk niet heel eenvoudig om hier binnen te komen. Er wordt veel van de kandidaten en studenten gevraagd. Daarom kan je maar beter zo voorbereid mogelijk zijn als jouw wens is auditie te doen voor de HBO-Toneelopleiding. Om uit te zoeken of dit echt bij jou past, is een acteerworkshop een goed begin. Tijdens deze workshop leer je de vaardigheden die essentieel zijn voor toneelspelen. Daarnaast ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling om deze vaardigheden zo goed mogelijk neer te zetten. Met alleen kennis van deze vaardigheden ben je er namelijk niet. Je moet in staat zijn de rol zo goed mogelijk te presenteren en daar komt ook jouw persoonlijkheid bij kijken. Tijdens de workshop bij Toneelhuis Amsterdam kan je ervaren hoe het voor jou is om op deze manier toneel te spelen. Het is een behoorlijke ontdekkingsreis en dat zal tijdens de toneelopleiding uitgebreider plaatsvinden. De acteerworkshop is een mooie opwarming voor de opleiding die jou naar de beste rol van jouw leven gaat leiden.

Acteerworkshop, op zoek naar jezelf

Voordat je werkelijk waar aan de slag kan als acteur of actrice, is het volgen van een toneelopleiding een goede manier het toneelspelen je eigen te maken. Mogelijk volg je al je hele leven toneelcursussen en sta je jaarlijks op de planken voor een levendige theatervoorstelling. Alleen willen ze bij de toneelschool meer zien. Tenslotte zijn er meer mensen die de droom hebben om het te maken in het toneel, op televisie of in films. Je hebt te maken met grote concurrentie en jij moet daaruit springen. Zelfs je leven lang volgen van cursussen, workshops en opleidingen is geen garantie voor een toelating van de HBO-Toneelopleiding. Het Toneelhuis Amsterdam doet tijdens de acteerworkshop daarom meer dan toneelles geven. Ze gaan hier ook werken aan jou als persoon. Door het ontwikkelen van jouw inzicht in je emotionaliteit, je concentratie en je intuïtie werk jij aan een beter spelinzicht om jouw toneelprestaties naar hoger niveau te tillen. Mocht de acteerworkshop jouw passie voor toneel alleen maar groter hebben gemaakt, dan kan je de stap zetten naar een volledige opleiding. In Nederland wordt deze zowel op MBO als HBO-niveau gegeven. Toneelhuis Amsterdam biedt een vierjarige MBO-Theateropleiding om jou alles te leren wat jij nodig hebt voor een topprestatie op het toneel.

Maak jezelf uniek

Bij toneelspelen gaat het om opvallen. Van begin tot eind moet jij strijden om te laten zien dat jij daar moet staan. Voor die ene rol, voor een plek op die opleiding, op dat podium, voor de camera. Het maakt niet uit. Als jij wilt acteren, dan moet je dat met beide handen aanpakken en meer. Om dat vol te houden, begin je met de acteerworkshop van het Toneelhuis Amsterdam. Zij wijzen je erop dat je naast goed toneelspelen ook over een dosis doorzettingsvermogen moet beschikken. De wereld van het toneel is niet makkelijk. Het is er keihard en er wordt altijd het uiterste van je gevraagd. Er worden eisen van je gesteld, waarvan je niet eens weet dat het bestaat of dat je het kan. Hier ga je achter komen tijdens de acteerworkshop. Wat heb jij in huis om een rol goed neer te zetten? Waar moet jij nog aan werken? Welke sterke kwaliteiten maken jou de beste in de zaal? Ontdek deze kwaliteiten en meld je aan via toneelhuisamsterdam.nl voor de acteerworkshop die jouw leven gaat veranderen.