Bordspellen

Vroeger waren er in ieder huishouden heel veel verschillende bordspellen aanwezig, maar op een gegeven moment nam dit aantal snel af. Waar had dit nu mee te maken? Dit had onder andere te maken met de opkomst van de televisie, de computer, de smartphone en andere vormen van digitale entertainment. In veel gezinnen staat de televisie eigenlijk iedere dag aan en dan blijft er weinig tijd over voor het spelen van een spelletje met elkaar. Wat ook een reden is, is het feit dat we het allemaal steeds drukker hebben gekregen. Steeds meer mensen werken en hebben hobby’s buiten de deur. Ook daardoor blijft er steeds minder ruimte over voor het spelen van bordspellen, want je moet hier wel met meerdere mensen voor zijn. Je speelt een dergelijk spel nu eenmaal niet in je eentje, het worden niet voor niets ook wel gezelschapsspellen genoemd. De redenen waarom de populariteit hiervan afnam, zijn dus duidelijk. Toch zien we dat er inmiddels een kentering in de trend begint te ontstaan, steeds vaker gebeurt het toch dat mensen gewoon weer eens bordspellen met elkaar willen spelen. We beginnen allemaal steeds duidelijker te zien dat het gebruik van al die schermen niet altijd positief is en dat het soms goed is om even wat anders te doen dan naar een scherm staren.

Bordspellen zijn gezellig

Daar komt nog bij dat het spelen van bordspellen met elkaar ook gewoon gezellig is. Het geeft je veel meer kans op interactie dan wanneer je bijvoorbeeld allemaal achter je eigen scherm zit naar je favoriete serie te kijken of je favoriete computerspel te spelen. Speel je samen een spelletje, dan is er de ruimte om tussendoor ook gezellig te kletsen. Ook daarom kiezen mensen er steeds vaker weer voor om een spel uit de kast te pakken of te kopen. Doordat er heel veel keus is op het gebied van bordspellen, is het ook zeker zo dat er voor iedereen wel een spel te vinden is dat aanspreekt. Bij sommige moet je samenwerken met andere spelers, terwijl je bij andere echt individueel speelt. Soms is de opdracht om zoveel mogelijk geld te verzamelen, terwijl andere keren het hebben van heel veel kennis goed van pas komt. Sommige gezelschapsspellen zijn voor alle leeftijden geschikt, terwijl andere voor een bepaalde leeftijdscategorie zijn. Zo zijn er dus echt heel veel verschillende soorten bordspellen en dat betekent dat er altijd wel eentje te vinden is die past bij wat jij leuk vindt.

Ruime keus

Wil jij een keus kunnen maken uit veel verschillende soorten bordspellen, dan moet je eens naar Spellenrijk gaan! In veel fysieke winkels is het aanbod op dit gebied niet zo heel erg groot, maar bij deze webshop vind je juist een heel grote keus. Je kunt hier bijvoorbeeld de volgende spellen vinden:

  • 30 seconds
  • Carcasonne
  • Kolonisten van Catan
  • Dobble
  • Stratego

Je merkt, sommige van de bordspellen die zij hebben zijn echt nieuw. Het zijn gezelschapsspellen die nog niet zo lang op de markt zijn. Andere bestaan echter al decennia en hebben hun sporen echt verdiend. Het zijn echte klassiekers en ze blijven door de jaren heen ook onverminderd populair. Denk dan aan klassiekers als Stratego, maar ook aan Monopoly, Twister of Risk. Als je deze in je kast hebt staan, kun je er zeker van zijn dat je een leuk spel in huis hebt dat ook iedereen kent. Want de spelregels hiervan blijven hetzelfde en veel mensen kennen ze al van jongs af aan. Dat maakt dat dit altijd leuke bordspellen blijven om met elkaar te doen. Bij Spellenrijk.nl vind je deze klassiekers, maar ook de nieuwste gezelschapsspellen die gemaakt worden!