Waarom naar de campings in Flevoland!

Het IJsselmeer kende vroeger een andere naam. Namelijk de Zuiderzee. Na veel overstromingen besloot de regering destijds om de Zuiderzee volledig af te sluiten. De Afsluitdijk werd vervolgens in 1932 gecreëerd en daarmee was ook de naam het IJsselmeer een feit. Delen van het IJsselmeer werden vervolgens drooggelegd, omdat er meer landbouwgrond moest komen. De Noordoostpolder is op deze manier ontstaan in 1938. Emmeloord was de eerste stad die werd gebouwd op deze grond. Nadat dit niet genoeg bleek werd er nog een polder aangelegd met de nieuwe steden Lelystad en Almere. Uiteindelijk is besloten om daar volledig een nieuwe provincie van te maken en daarmee werd de provincie Flevoland op de kaart gezet. Lelystad is de provinciale hoofdstad en de provincie kent zes gemeenten:

  • Almere.
  • Noordoostpolder. 
  • Dronten.
  • Lelystad.
  • Urk.
  • Zeewolde. 

Alle gemeenten samen kennen in totaal ruim 400.000 inwoners. Het heeft maar liefst een oppervlakte van 2412 vierkante kilometer aan land en water. Deze ruimte wordt voornamelijk ingericht voor landbouw. Naast de mogelijkheden op het gebied van arbeid is Flevoland ook een heerlijke bestemming voor een vakantie in eigen land. De natuur, die grotendeels door mensen is aangelegd, op zich is al reden genoeg om een bezoek te brengen aan de jongste provincie van Nederland. Het Nationaal Park Nieuw Land is daar het ideale voorbeeld van. Het gebied kenmerkt zich door ruige graslanden en een breed moerasgebied. Het Nationaal Park is te vinden in het buitengebied van Almere en Lelystad. Daar zijn ook meerdere uitgestrekte waterplassen. Flevoland is niet in één dag te bewonderen, daar moet je minstens enkele dagen meer voor uittrekken. Raadzaam dus om een camping te boeken en zodoende middenin de natuur te verblijven. Dichter bij het gevoel van Flevoland kom je namelijk niet! Bij Karaktervolle Groene Campings (KGC) ben je aan het juiste adres. Zij hebben een veelzijdig en divers aanbod van de verschillende campings in Flevoland. Een ding hebben de campings allemaal gemeen. Het zijn campings met een informele sfeer, waar rust, privacy en ruimte hoog in het vaandel staan.

De twee aangesloten campings in Flevoland

Er zijn in twee campings in Flevoland aangesloten bij de KGC. Dit zijn Camping de Ruimte en Camping het Groene Bos. Camping de Ruimte beschikt over 94 kampeerplaatsen. De gehele camping is zes hectare groot. Genoeg ruimte en privacy in de bossen en onder de bomen. De camping is volledig autovrij. De sanitaire voorzieningen zijn uitstekend en daarnaast zijn er voldoende speelvoorzieningen voor de jongste telgen.  Camping het Groene Bos heeft vier hectare terrein tot haar beschikking. Er zijn 80 kampeerplaatsen. De camping ligt middenin de bossen en is ideaal voor natuurliefhebbers. Met de speeltuin op het terrein is dit ook een ideale camping voor gezinnen met jonge kinderen. Beide campings in Flevoland zijn geopend vanaf begin april tot en met half oktober. Genoeg mogelijkheden om te genieten van het campingseizoen.

Meer informatie

Op de website kgc.nl kun je meer informatie vinden over de campings in Flevoland. Je kunt de campings in Flevoland rustig doornemen en kijken wat het beste past bij jouw verwachtingen. Alle faciliteiten van de campings in Flevoland worden vermeld op de website. Bekijk ook eens wat foto’s van de campings in Flevoland om alvast een eerste indruk te krijgen. Om zeker te zijn van een plekje op één van de campings in Flevoland wordt het sterk aangeraden om vooraf te boeken. Zo sta je nooit voor verrassingen en ben je zeker van een heerlijke vakantie op één van de campings in Flevoland. Kom middenin de bossen tot rust en geniet van al het moois dat de campings Flevoland  en de provincie te bieden heeft.